Vicksburg - Mississippi


Kontrasternas värld! Vi lämnade det livliga New Orleans i morse för ett par timmars bilfärd norrut. Det blev allt mindre med bilar upp mot staden Natchez. Vi hade bokat en natt ca 10 mil norr upp i Vicksburg, men hade en liten lunchpaus i Natchez.
Idag är det ju den fjärde juli, alltså Amerikas nationaldag, amerikanarna är lediga, men där vi vistas har det varit väldigt lugnt.


En liten miss i Mississippi kan man nog säga om dagens stopp. Vi ville gärna se både New Orleans och några städer utmed Mississippifloden, men då vi gjorde bokningen lite hastigt och lustigt på mobiltelefonappen, blev det som det blev. Inte mycket att se här, nej det är verkligen helt dött, men hotellet är verkligen riktigt speciellt.


Tyvärr blev det inget av den utlovade flodutsikten, då träden utanför skymde. Orten verkar lika rolig som uppe i Finnmarken, men värdinnan har bokat in oss på stadens bästa restaurang, så det finns hopp. Dessutom pratade hon sig varm om det fantastiska fyrverkeriet som ska starta vid 21 - tiden.


Typiskt nog var vi här väldigt tidigt och visste inte riktigt vad vi skulle göra. Hotellvärdinnan tipsade oss om  Vicksburg National Military, en minnespark från inbördeskriget. Som på amerikanskt vis körde man bil runt i den gigantiska parken, med olika monument från de stater som deltog i kriget.


I morgon bär det av till Dallas, ska ta dryga fem timmar dit. Dagens tripp kändes lite onödig men nu har vi ju fått sett Mississippi River  - IRL.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas