Roadtrip i NevadaöknenTyvärr måste vi lämna häftiga Las Vegas och köra nordväst mot Reno. Nu är vi inne på vår sista vecka och närmar oss Kalifornien alldeles för snabbt. 
Gårdagens bilresa gick genom Nevadaöknen och här gällde det att ha fulltankat eftersom det var ganska glest mellan både bensin och matstationer.


Vi körde genom några riktiga Vilda västern städer, annars var det mest sand och stenöknen. Trafiken var också ganska gles och det kändes bra att ha en nästan ny bil. Det hade inte varit roligt att få stopp här ute.

Inte så varmt som man skulle kunna tro, ganska skön sommarvärme och den totala tystnaden, ja det är verkligen en enorm kontrast efter Las Vegas som inte ligger så långt härifrån .


Framåt eftermiddagen kom vi fram till lite civilisation och stannade till vid Walker Lake, som låg underbart vackert i denna stenvärld. Vi hade tankat fullt precis innan vi lämnade sista lite större ort Indian Spring och vi hade klarat oss fram till Reno, men det är ju lite svårt att veta vad som finns i de små orterna som är utsatta på kartan. Jag har en riktigt kass karta och eftersom vi har Gps, trodde jag inte det skulle behövas någon mer detaljerad karta, men så fel jag hade!


I hyfsad tid kom vi fram till kvällens hotell, strax utanför Reno. Även här gillar man Casino och fredagkväll som det var med mängder av människor som skulle checka in på detta gigantiska hotell med säkert en 2000 rum och fel på inloggningssystemet fick vi ställa oss sist i en 100 meter lång kö som segade sig fram. Dryga 40 minuter tog det tills vi fick vårt förbokade rum och återigen hamnade på 26 våningen och kunde vila ut lite efter dagens verkligt häftiga bilresa.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas