Härliga San Francisco

 

Som vanligt är vi uppe tidigt och det var tur eftersom det är populärt att åka Cab Cars. Redan strax efter klockan nio på söndagmorgon var vi nere vid startbanan för att åka någon av de så fantastiskt vackra spårvagnarna.Eftersom vi var så tidigt ute slapp vi köa, i morse behövde vi bara vänta en kort stund innan vi fick hoppa på.Först gick det uppför ordentligt i långsam takt, sen gick det utför, betydligt snabbare. Lite som att ålka berg och dalbana.Efter en hisnande färd uppför och utför var vi framme vid endstationen i Union Squeer. Här finns en hel del shopping, men tidig söndagsförmiddag som det var, hade butikerna ännu inte öppnat. Istället för att gå i butiker gick vi runt och tittade lite i den trevliga parken vid Union Squeer.

När vi beslöt oss för att åka tillbaka med spårvagnen så hade alla andra vaknat och kön för tillbakafärd hade vuxit till sig rejält. Vi beslöt oss faktiskt för att gå tillbaka, trots höjdskillnaderna, det var dock inte så farligt när vi väl kommit upp på The Nob Hill gick det nedför till Cinatown och vidare tillbaka. Väl tillbaka till Fisherman's Warf var vi värda lite lunch.Efter lunchen promenerade vi tillbaka till vårt hotell. Vi ville ju även se Golden Gatebron och först tänkte vi ta bilen dit, men blev rekommenderade att ta bussen, eftersom det troligtvis inte skulle finnas parkeringsplats. Sagt och gjort - ny promenad till bussen som låg 10 minuter från hotellet.


Det är billigt att åka buss bara 2 dollar per person och biljetten räckte i flera timmar så det blev även returresa för samma pris. Ganska snart kom vi fram till den fantastiska bron som tyvärr låg i dimma. Dimman är som värst nu under sommarmånaderna så även om solen skiner bildas det mer eller mindre dimma.


Kvällen avslutades med middag nere vid Fisherman's Warf på en helt fantastisk restaurang med seafood, såklart!
Utsikten från bordet var inte heller så dum!

På måndag lämnar vi härliga San Francisco, men hit återvänder jag gärna. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas