Tio timmar i bilen!


Redan klockan åtta startade vi vår långa bilresa mot norra Kalifornien och Crescent City. En liten kartläsningsmiss av någon (mig), gjorde att vi missade mer än en timme, inte roligt när detta ändå skulle bli semesterns längsta dag i bilen med dryga åtta timmars bilkörning sett utifrån navigatorn. Det blir ju även minst någon timme till med raster och oförsedda händelser som idag så vi dels körde lite fel samt en och annan bilkö för vägarbeten. Bara att ta fram det bästa tålamodet för att fixa detta. 
Dagens färd gick från Fallon i Nevada med ett mycket kort stopp i den lilla orten Fernley för att få vår sjätte och sista stämpel för HWY 50. Vi låg i kö strax väster om Reno för att komma in i delstaten Kalifornien, där jag även upptäckte att vi nog missat avtagsvägen mot dagens destination. Efter min lilla kartmiss blev det köra av med små korta raster, vi passerade delstaten Oregon med sina höga vackra berg och tillsist körde vi söderut igen för att komma tillbaka in i Kalifornien, då det är den enda väg som bjuds.
Både natur och temperatur skiftade växelvis, på vissa ställen var det rejält varmt men nu när vi kom fram till havet är det nog inte mer än femton plusgrader och ganska blåsigt, men vackert. I morgon hoppas vi få se mer av Redwood National Park och förhoppningsvis något kortare bilresa.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas