Mot Las Vegas via Death Valley


Vi har nu lämnat underbara Hawaii, det är verkligen en underbar ö nästan i klass med till exempel Mahe på Seychellerna. Trots att flyget denna gång gick på tid kom vi sent till hotellet i Los  Angeles med tre timmar minus, alltså framåt för oss. Vi hade dessutom rejält trubbel med biluthyrningen då deras datasystem kraschat, det blev en väntetid på mer än en timme innan vi kunde köra några kilometer till vårt förbokade hotell i flygplatsområdet. 


Vi hade bokat en Ford Mustang cab, men beslöt oss för att ändra oss i sista stund till en Ford suvmodell, dels reser vi med mycket bagage och vill gärna köpa på oss lite vatten och annat lite billigare än att bara leva för stunden. Bra att ha en större bil och få in det bagage man vill, dessutom är det rejält varmt med temperaturer som inte fungerar att köra nedcabbad. Lite synd för den där Mustangen vi hade på Hawaii var såå fin.


Redan klockan åtta i morse lämnade vi Los Angeles för roadtrip mot Las Vegas, men vi gjorde en planerad avstickare till Death Valley.  Vi körde väldigt ensamna i en allt högre temperatur, vi startade i LA med ca 80 fahrenheit som steg sakta men säkert till 122 fahrenheit på de varmaste ställena, ca 50 grader, det var grymt hett. Då och då stannade vi till för att njuta av de oändliga vidderna och man känner sig väldigt, väldigt liten i detta enorma landskap. Vi körde runt lite och hamnade bland annat i Badwater som ligger ca 200 feet under havsytan och är känt för att vara USA:s varmaste ort och det sägs att man faktiskt kan steka ägg direkt på marken.Från Badwater är det dryga två timmars bilresa till Las Vegas, som kördes på tomma vägar och som pricken över ... blev vi stoppade av Nevadaoplisen för fortkörning, maken fick lite skäll av polisen och hot om böter på 200 dollar, men på något vis släppte han iväg oss och bad maken bjuda sin fru på middag istället för bötespengar. 
Tidigt i kväll checkade vi på hotell Aria Resort & Casino och det verkar vara helt okej.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Vilodag i Las Vegas