Vilodag i San Francisco!


Det skulle bli en vilodag utan bilkörning idag vilket det också blev, alltså ingen bilkörning. Det blev istället en riktigt lång promenaddag. Vi startade vid halv tiotiden på Lombard Street där vi bor centralt på ett lite halvdant hotell men med gratis parkering och frukost. Vi tog oss till Union Square för att titta lite i butiker och kanske ta en Cable Car tillbaka till Fisherman's Wharf, men mitt tålamod med långsamma köer gjorde att vi struntade i den flera hundra meter långa kön och promenerade istället uppför backarna. Vi var ju här för två år sedan och har redan testat de fina kabelspårvagnar, dessutom kändes det riktigt bra att få röra på sig efter all bilåkning.Nedför gick det lätt, vi passerade China Town och var nere vid Fisherman's Warf lagom till lunch.  Vi fick äntligen vila fötterna en stund innan vi gick vidare till den så omtalade Pier 39, som vi faktiskt missade förra gången vi var här. 


Vi var inte ensamna på Pier 39 precis det är tokmycket turister överhuvudtaget här i San Francisco särskilt då det är helg. I går då vi promenerade uppför på Lombard Street kom vi fram till USA krokigaste väg och för att få köra nedför den var det riktigt lång bilkö uppför gatan. Vi promenerade även då för att få se denna lite roliga väg, kanske testar vi den på måndagmorgon innan vi lämnar San Francisco om det inte är kö.
Någon direkt vilodag blev det inte riktigt med över 20 000 steg på stegräknaren och vi har ännu ett pass kvar att ge oss ut igen för att äta middag, kanske stegräknaren kommer upp på över 25 000 steg idag då är det verkligen rekord.Något av en favoritrestaurang har Franciscan blivit, i gårkväll gjorde vi vårt andra besök där och fick riktigt goda grillade räkor och underbara musslor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Livet i kappsäck