Sista dagen!


Tre och en halv vecka går alldeles för snabbt och idag är det vår sista riktiga dag innan vi flyger hem på onsdag eftermiddag. Vi njuter förstås in i det sista med en härlig förmiddagspromenad på beachen och i marinan som ligger alldeles bredvid vår resort.Vi kör åter över Coronado Bridge och får lite ögongodis av vyn över Coronado Island. Vi kör tillbaka på kustvägen då vi har gott om tid för vår sista övernattning något söder om Lax-AirPort, på Long Beach.


Vi har bokat in oss på den före detta Oceanångaren Queen Mary. Jag tänkte att det kunde vara lite kul att testa ett lite annorlunda boende.


Atlantångaren Queen Mary sjösattes i september 1934 och seglade på Nordatlanten under åren 1936 - 1967. Fartyget gick rutten Southampton - New York. Under andra världskriget fungerade fartyget som trupptransportfartyg. Sedan 1967 ligger Queen Mary vid kaj i Long Beach, där det nu är hotell.

QNågon lyx i dagens betraktelser är det inte men på trettiotalet var det nog en fantastisk upplevelse att få göra denna Atlantresa från England till New York som tog sex dygn. 


Vi har bokat ett av de bättre hytterna med två rum och badrum mot Long Beach. Absolut ingen lyx men väldigt häftigt då det mesta är i original. Såklart att det finns tv, wi-fi och faciliteterna som på ett vanligt tre-stjärnigt boende.Tja imorgon så är det då dags för hemresa, det känns faktiskt som vi har varit borta länge, men ändå inte. Vi har upplevt otroligt mycket och haft hela 14 olika boenden, men så många mil har vi inte kört, bara ca 550 mil plus de cirka 60 mil vi körde på Hawaii. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Houston - Galveston Texas

Fort Walton Beach - Florida Mexican Gulf