Santa Barbara


Vi ska stanna två nätter här i Santa Barbara, som är något kallare än jag trott. Kanske bara dryga 20 grader och lite vind från havet. Inget riktigt läge att ligga på beachen men att flanera i den vackra småbåtshamnen är också mysigt.


Vi hittar en restaurang och äter goda musslor med pasta.
Vi bor nära den fantastiska beachen men när vi vaknar är det som vanligt ganska mulet, först framåt lunchtid kommer solen. Istället för sol och bad tar vi på oss gympaskorna och ger oss ut på lite sightseeing. Vi hamnar på den östra beachen där Santa Barbaras fina Pir ligger, som är riktigt lång och man får till och med köra bil på den. Vi kör inte bil idag, vi behöver röra på oss efter alla sockersöta frukostar vi ätit på sistone. Vi vandrar vidare till Santa Barbaras shoppingcenter och trots att klockan snart är elva på förmiddagen är det ganska folktomt.

Vi spenderar en bra stund nästan ensamna på Macy's, ett riktigt bra ställe att handla kläder för män, men inte lika bra för kvinnor enligt mitt tycke. Det brukar ju alltid vara tvärtom att det är svårt att hitta kläder för män, men lättare för damer. Nåja det beror ju förstås på vad man är ute efter.
Lagom till lunch promenerade vi ut till piren igen där vi spanat in ett schysst matställe.Efter lite vila och mat så skingrade sig även dimmolnen och vi börjar längta ut till den enorma beachen. Inga strandstolar finns så det är bara att lägga ut handdukarna och snällt sitta på dem, lite ont gör det efter ett par timmar. Det är dessutom ganska kallt i vattnet, men det går nog att bada om man inte är alltför kräsen.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Livet i kappsäck