HWY 1 - Big Sur


Dagen börjar med en riktig sovmorgon, först klockan åtta får vi frukosten serverad på rummet. Innan vi lämnar pittoreska Carmel-by-the-Sea tar vi en liten promenad, vi har inte särskilt långt att köra idag så det känns skönt att bara få gå runt njuta av denna mysiga lilla badort. Tyvärr verkar det som dimman inte vill ge med sig riktigt då vi åter kommer ut på HWY 1 för att köra den fina kustremsan genom Big Sur. Här finns serpentinvägar utmed havet, dramatiska stup och vackra bropass, då och då stoppade till för att njuta av de fantastiska vyerna.

Vi passerade flera fina broar och vid dessa fanns de små parkeringsplatser där vi fick trängas med många andra som vill fota och njuta.


HWY ONE tar betydligt längre tid än man tror då vi självklart vill stanna till vid de magiska utsikterna, men då vi stannar till för rött ljus vid vägarbete och får sjölejon som sällskap är det helt klart värt den lite längre restiden.


När vi nästan är framme vid dagens destination kör vi av HWY 1 för att besöka Hearst Castle. För två år sedan körde vi förbi detta absolut sevärda slott på grund av tidsbrist, men i år vill vi göra ett besök hos ett av 1930-talets häftigaste privata hem i USA, hos tidningskungen Hearst (farfar till Paricia Hearst, kidnappningsoffer på 1970-talet då hon anslöt sig till sina förövare och rånade en bank med en AK 4).Några kilometer från slottet ligger The Visitor Center där parkerar man bilen och betalar 25 dollar för en guidad tur. Bussarna utgår från Visitor Center flera kilometer upp för kullarna i oändligt vacker natur med utsikt över Stilla Havet. Väl uppe får vi en guidad tur i den magnifika trädgården och även i slottet, mycket intressant att höra om 1930-talets superstjärnor hur de levde lyxliv i för den tiden helt otroliga ställe. Vi får även se spillrorna efter Hearst privata zoo med både isbjörn, zebror och andra djur.
UtomhusPoolen är tyvärr stängd för renovering men man kan ändå se den underbara mosaiken som nu ska återställas i samma material som ursprunget.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Houston - Galveston Texas

Fort Walton Beach - Florida Mexican Gulf