Sköna dagar på Sanibel Island


Det har varit tre riktigt sköna dagar här på Sanibel Island. Mycket bad och sol på den orörda vackra vita stranden med underbar mjuk sand. Vi bor väldigt bra även om man till stor del är beroende av bilen. Vi startar dagen på det supermysiga caféet som ligger bara ett par hundra meter från vårt boende, de har nästan fullsatt varje morgon och för 24$ får vi en schysst frukost.


Vägen ner till havet är kantad med exotiska växter, många känner vi också igen från våra svenska krukväxter.


Här på Sanibel finns inga höga hotell utan mer låg bebyggelse. Vårt lägenhetshotell har bara två våningar och ligger mitt i bland ett trevligt villaområde, förmodligen sommarbostäder i härlig grönska.

Efter en dag på stranden har vi tagit bilen och hittat flera bra restauranger utmed huvudgatan, här finns även några butiker men det är rätt dyrt.

Igår hittade vi vår middag på ett sisådär ställe men maten var helt okej och här äter vi endast skaldjur, kokta, grillade eller vad man nu väljer. Räkorna här är grymt goda!
Lite sightseeing gjorde vi efter gårkvällens middag, men det finns inte så många sevärdheter här mer än just havet och stränderna. Det finns ett naturreservat om man gillar vilda djur som krokodiler och fåglar. Den mest omtalade beachen är Tarpon Beach där det verkar vara betydligt mer folk än på den del vi tillbringat våra dagar.


Inte så långt från oss ligger ortens marina med utsikt över den bro som vi körde över när vi kom från fastlandet.Ja här i Florida skulle man nog kunna leva ett lättjefullt liv, bara att parkera båten, äta på en trevlig krog vända hemmåt till fina villan och bada i ett ljummet hav. Tror att jag hamnade i fel världsdel - eller kanske inte.Efter dagens fina väder kom ett riktigt oväder in, vi hann precis sätta oss till bords på en restaurang när stormen kom över oss. Stormvindar, blixtrar och ösregn kunde vi beskåda medan elektriciteten kom och gick.


Knappt en timme senare var ovädret över.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas