New York / Manhattan del 2


I går förmiddag tog vi subway ner till endstationen South Ferry. Jag hade hört talas om att det gick gratisbåt förbi Frihetsgudinnan och ja mycket riktigt var det bara att kliva på en stor båt som passerade Frihetsgudinnan. Tyvärr var vädret sämsta tänkbara, bara regnet som fattades, det hade ju blivit perfekta bilder med en klarblå himmel och strålande sol.Själva båtturen tog ca 25 minuter och man klev i land på Staten Island där måste alla gå av båten för att sedan gå ombord på en väntande båt som tog oss tillbaka till Manhattan igen. Självklart fanns det båtturer som tar en till själva Frihetsgudinnan, men jag är faktiskt inte alls intresserad av det utan just bara att se statyn så här och ja gratis är bäst!
Synd det där med vädret, men det blir säkert fler tillfällen någon annan gång i framtiden. Fortfarande pigga i fötterna började vi vandra uptown igen. Ganska snart kom vi fram till Ground Zero (WTC) och fastän vi var där förra året var det svårt att inte vandra genom den vackra parken där minnespoolerna efter de två tvillingtornen från 9/11 ligger.
Vi fortsatte vår vandring upp mot China Town, hittade tillbaka till den fina lilla parken där vi även stannade till vid förra året. Här blev det lite lunch och vila av fötterna, det var mulet men riktigt varmt.Inte långt från China Town ligger Little Italy som vi passerade när vi fortsatte till en ny subway för att ta oss till den så omtalade Grand Central.

Det är inte bara häftiga skyskrapor i NYC, i de olika stadsdelarna varierar bebyggelsen och även atmosfären. Från lyx till riktiga slumkvarter, men även mysiga och lugna områden som känns långt ifrån den puls som kan kännas runt hörnet. Little Italy är som ett litet mini Italien, med flera fina restauranger och små souvenirbutiker.Vi hittade fram till Grand Central som var värt ett besök. Mycket fin gammal stationsbyggnad med pampig interiör. 
Här dog min mobil, har haft en del problem på sista tiden med att batteriet tar slut på tok för snabbt. Dagen började ändå lida mot sitt slut och vi tog oss gående till hotellet på ömma fötter. På kvällen upptäckte vi att vi bor mycket nära Brodwaykvarten med blinkande neonskyltar, tyvärr hade inte min mobilkamera hoppat igång, men vi hittade i allafall middag och kunde beskåda alla människor, pulsen och allt liv från bästa fönsterbord. Väl tillbaka till hotellet var mobilen plötsligt färdigladdad och fungerade bra igen.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas