New York / Manhattan del 1


Efter att ha pustat ut något efter dagens utflykt var det dags att se lite mer i närområdet där vi bor. Lite lustigt var att vi hann precis ut på gatan så kom ett riktigt ösregn, som tur bara en kort stund men det är ett lite mulet och mycket varmt New York så här på seneftermiddagen.

Förra året bodde vi alldeles utmärkt vid South Central Park med utsikt på 43 våningen, men det vore väl lite för bekvämt att satsa på samma hotell när det finns så många här på Manhattan. Efter mycket vånda och beslutsångest bokade jag in oss på  Distrikt Hotel, som ligger väldigt nära Times Square, men ändå på en lugn sidogata. Hotellet har fått fina rekommendationer på Tripadviser vilket kändes tryggt. Jag är lite hotellkräsen då det gäller mer än en natt och särskilt här i New York. Trots att jag bokat för ett par månader sen är priset ganska dyrt men ändå bra med tanke på att vi bor nära precis allt och att frukost samt wi - fi ingår.
Hyfsat nöjda är vi, även om utsikten från 31 våningen inte är lika storslagen som den i fjol, nu är vi ju inte här för att sitta och titta ut från hotellrummet utan att vara ute på stan så mycket vi bara orkar.För oss som har haft väldigt mycket tid för oss själva på öde beacher blev det förstås en stor kontrast att hamna mitt i kvällsrusningen på Times Square, det är lite jobbigt det där med storstad och hade det inte varit New York tror jag inte jag hade orkat med flera storstäder på sommaren.
Ja det är rätt slitigt att vara på roadtrip i USA, det är så mycket man vill se, men värmen och våra ganska tuffa resedagar börjar kännas av en del. Nu har vi två dagar till här i New York och inga direkta måsten, utan bara att fortsätta där vi slutade förra året.

Vår första kväll blev att trängas med mängder av människor på Times Square innan vi slank in på en restaurang för kvällens middag. I morgon väntar nya äventyr!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas