Cape CodI går eftermiddag kom vi fram till Cape Cod betydligt senare än vi beräknat. Ett vägarbete stoppade upp trafiken i dryga timmen, men till sist nådde vi dagens slutdestination Provincetown. Ett riktigt mysigt ställe trots en hel del turister eller helgfirande amerikanare. Vi checkade in på supertrevliga bed & breakfast "the Elephant Walk Inn".

 
Provincetown ligger längst ut på spetsen av Cape Cod och härifrån kan man faktiskt ta båten till Boston en tur på ca 2 timmar. Orten har fantastiska sanddyner och fina beacher, men det är rätt kallt i vattnet, ja nog är det minst 20 grader plus men inte mer.


I Provincetown är bebyggelsen så charmig, många gamla trähus med massor av småbutiker och restauranger. Mycket seafood förstås.


Gårdagens middag blev räkor och ostron för 1 dollar styck och de smakade magiskt gott.Tyvärr vaknade vi till ösregn i morse, verkligen inget roligt väder då vi hade vilodag från bilen och bara vill njuta av stranden och havet. Det var inte något direkt småregn utan just ösregn, så det blev en biltur runt här på Cape Cod istället. Vi åkte lite på måfå runt och hamnade i Chatham, där minskade regnet så att vi ändå kunde kolla in alla vackra villor och stanna till utmed havet.

Framåt lunchtid avtog regnet och vi begav oss tillbaka till Provincetown, dags för lunch och istället för korv och bröd blev det hummer i bröd, dock något dyrare, men betydligt godare.
Nja vädret vill sig inte riktigt men lite uppehåll fick vi under eftermiddagen så vi kunde strosa runt i vackra Provincetown. I morgon lämnar vi Cape Cod och kör mot nordväst.

 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Charleston - South Carolina

Mot Las Vegas via Death Valley

Vilodag i Las Vegas